Valencia CF26 enero 2023

CRÒNICA | DERROTA DEL VALÈNCIA CF DAVANT L’ATHLETIC CLUB (1-3)

L’equip cau eliminat de la Copa del Rei i buscarà els tres punts al pròxim partit de LaLiga davant el Reial Valladolid

Derrota del València CF davant l’Athletic Club per 1 gol a 3. El conjunt basc s’imposa a un partit igualat i competit al Camp de Mestalla, on l’eficàcia va decidir l’encontre per als visitants. El València CF, tot i el seu esforç, s’acomiada de la Copa del Rei en l’eliminatòria de Quarts de Final i, després d’esta dura derrota, buscarà els tres punts al pròxim partit de LaLiga este diumenge davant el Reial Valladolid.

El València CF va botar a l’herba intens, clavat al partit, conscient que l’Athletic Club anava a eixigr la seua millor versió competitiva des de l’inici.

Els nostres ho intentaren en un parell d’aproximacions en els primers minuts d’una primera part molt disputada i en què hi hagué molts duels al mig del camp entre els jugadors dels dos equips, una tònica que es mantendría fins el xiulit final.

Gayà va posar una centrada lateral a la mitja hora de partit que va generar perill en l’àrea rival però no va trovar rematador i el conjunt rival va deixar palés que no anava a ser gens fàcil.

Els nostres jugadors tractaven de trovar el partit cap a la porteria rival, decidits a lluitar les seus opcions fins els final, però deu minuts abans del descans el conjunt basc es va posar per davant en el marcador en la primera ocasió que va disposar en un llançament de Muniain.

L'eficàcia faria la diferència en un partit molt igualat i molt competit, però el València CF no havia dit la seua darrera paraula. Ni molt menys. Just abans del descans, una extraordinària arrancada de Diakhaby per la dreta propiciava el gol de l’empat, en propia porta de De Marcos. L’1-1 incendiava la gradería del Camp de Mestalla, que espentava l’equip des de la rebuda, però novament l’equip es posaría costera amunt.

I és que, només uns instants deprés, l’Athletic Club tornava a posar-se per davant en el marcador amb una acció en que el conjunt visitant es va aliar amb la fortuna, i es va vore afavorit per diversos retrucs, en una acció que seria culminada per Nico Williams.

Després de passar pel vestidor, Gattuso va canviar Cenk per Diakhaby, qui havia vist una groga en el primer temps, i poc després va fer un triple canvi tractant de donar-li la volta al marcador. Entraren André Almeida, Hugo Duro i Fran Pérez tractant de conectar el joc amb els homens d’atac i donar-li altra velocitat al futbol del València CF.

El València tractava de marcar prompte per a mantindre les seues opcions en l’eliminatòria. L’Athletic Club, però, anotaría el tercer i definitiu gol en un penal assenyalat pel VAR que va transformar Vesga. Derrota dura per als nostres, que tractaran de tornar a la senda de la victoria pròxim diumenge en LaLiga davant el Reial Valladolid.

FITXA TÈCNICA

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Cömert, Diakhaby (Cenk, 46’), Gayà, Hugo Guillamón (Marcos André, 75’), Yunus Musah (André Almeida, 57’), Ilaix Moriba, Samu Castillejo (Fran Pérez, 57’), Samuel Lino i Edinson Cavani (Hugo Duro, 57’).

3. ATHLETIC CLUB: Agirrezabala, De Marcos, Vivian, Yeray Álvarez, Yuri Berchiche, Mikel Vesga, Ander Herrera (Dani García, 79’), Nico Williams (Raúl García, 94’), Berenguer, Muniain (Sancet, 79’) i Iñaki Williams.

GOLS: 0-1 Muniain, 35’; 1-1 De Marcos (p. p.), 43’; 1-2 Nico Williams, 45’; 1-3 Vesga, 74’.

ÀRBIT: Del Cerro Grande (C. Madrileño). Amonestó a Diakhaby, Vivian, Yunus Musah, Cömert i Agirrezabala.

VAR: Jaime Latre (C. Aragonés).

Partit dels quarts de final de la Copa de S. M. el Rei disputat al Camp de Mestalla.